Het gebouw en de woningen

Ons gebouw met de opvallende lifttoren telt twee etages en staat in een rustige woonwijk. Het bestaat uit 23 zelfstandige huurappartementen. Enkele gemeenschappelijke ruimtes en een grote, gezamenlijke tuin. De appartementen zijn eenvoudig van opzet met alle benodigde voorzieningen.

Tevens zijn er de gemeenschappelijke voorzieningen: Een ontmoetingsruimte, een goed geoutilleerde hobbyruimte met (tuin)gereedschappen, een fietsenstalling en een aparte stalling voor scootmobielen met oplaadpunten, ook voor elektrische fietsen. Alle appartementen zijn gelijkvloers met brede deuropeningen.

De haaks tegen elkaar liggende hoofdgebouwen zijn verbonden met een galerij. Daarachter ligt een grote gezamenlijke L-vormige siertuin met gazon. De acht woningen op de begane grond hebben elk ook nog een eigen tuin. De bewoners bepalen met elkaar hoe de inrichting, beplanting en bestrating van Koningsdael eruit ziet. Wij vinden het belangrijk dat het een verzorgde groene woonomgeving is die rust uitstraalt en ook goed past in de groene wijk. Koningsdael is rolstoeltoegankelijk en we richten de tuin zo in dat deze aantrekkelijk is om in te wandelen, te zitten en lekker bezig te zijn.

Hoofdingang met lifttoren

Rustige woonwijk

Balkonnen straatkant

Volop ochtendzon

Achterzijde aan de tuin

Open keuken

Planten aan de voordeur

Zitgedeelte woonkamer

Algemene ruimte

Ruimte voor samenzijn

Gereedschap in overvloed

Hobbyruimte voor iedereen